niedziela, 19 kwietnia 2015

BLW: Jagodowo-jabłkowa jaglanka!

Największa radość kulinarna jaka może mnie spotkać wczesną wiosną, to znalezienie w zakamarkach zamrażalnika skarbów z późnego lata. Worek pełen pysznych jagód, tadam!

http://lisiamama.blogspot.com/2015/04/blw-jagodowo-jabkowa-jaglanka.html


To już nasze kolejne podejście do jagód, wcześniej nie przypadły Ignasiowi do gustu. Dziś pałaszował je z wielkim apetytem! Bardzo się cieszę, bo ja jagody wprost uwielbiam!



Ciepła jaglanka z jagodami i jabłuszkiem prażonym to świetne śniadanie dla całej rodziny.

Jaglankę przygotowujemy z płatków jaglanych, które wrzucamy na wrzątek i gotujemy 2 minuty. Pod koniec dodaję uprażone wcześniej jabłko i garść zamrożonych jagód.

Płatki jaglane kupowałam zawsze w delikatesach koło domu, od tygodnia są dostępne w Biedronce za ok. 3zł, czyli o połowę taniej! Nie wiem czy to nowy produkt, czy chwilowa akcja, ale zrobiłam już spore zapasy, tak na wszelki wypadek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz